Cigány ételek bemutatója (2014)

Sárszentlőrinc – Évek óta megrendezik a Cigány ételek bemutatója című programot Sárszentlőrincen a helyi és környékbéli cigányok és magyarok számára, hogy megmutathassák/megkóstolhassák a cigány konyha finomságait a cigánylecsótól, a pörkölteken át a punyáig (beás cigányok kenyere), hogy ismerkedjenek egymással, egymás kultúrájával, és nem utolsó sorban, hogy Isten igéjére figyeljenek.

Ebben az évben a helyieken kívül Pálfáról, Tengelicről, Nagydorogról, Szedresről, Paksról, sőt Kiskőrösről is indultak csapatok, hogy bemutassák főzőtudományukat. A cigány- és a cigányokról szóló irodalomba Nyerges István, Sárszentlőrinc-Uzdról elszármazott kiváló cigány versmondó és a Major Róbert képviselte Esztrád színház vezette be a hallgatóságot.

A közös étkezés előtt Jézus szavára figyelt a nagyszámú résztvevő és vitte el magával az üzenetet: Nemcsak kenyérrel (pörkölttel, rongyolt tésztával, cigánylecsóval) él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából jön. A hagyományoknak megfelelően – a gondoskodó Isten kegyelméből – jövőre, június utolsó szombatján újra találkozunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.